Насловна Најновије Дрљан: Посао медицинске сестре нисам изабрала случајно

Дрљан: Посао медицинске сестре нисам изабрала случајно

214
0

Маја Дрљан, надзорна сестра Одсјека за инфектологију у Болници “Србија” каже да посао медицинске сестре није изабрала случајно, него вођена љубављу према сваком човјеку и жељи да му помогне у његовим најтежим тренуцима.

„Надзорна сестра овог Одсјека мора да има континуирани надзор над пацијентима, да води рачуна о њиховој њези, дијететском режиму, да уговара потребне дијагностичке процедуре, набавља лијекове и потрошни материјал потребан за рад на Одсјеку”, објаснила је Дрљанова.

Она каже да је њена одговорност да организује рад службе и међусобну комуникацију сестара са Одјељенским љекарима. У току рада прати пријем пацијената као и њихову хоспитализацију према клиничкој слици, дијагнози болести и изолацији.

“На Одсјеку инфектологије хоспитализују се пацијенти са разним инфекцијама, попут вирусних осипних грозница, капљичних инфекција, цријевних инфекција, инфекција централног нервног система, који се морају адекватно смјестити и раздвојити”, истакла је Дрљанова.

Према њеним ријечима, у току протекле три године, додатно оптерећење био је и велики прилив ковид пацијената, јер већина пацијената који су долазили у амбуланту, тако и хоспитализовани са разним клиничким сликама захтјевали су хитну медицинску помоћ.

На Одсјеку инфектологије тренутно ради шест медицинских сестара, који помажу једни другима, раде тимски, и труде се да дају све од себе како би пацијент био у потпуности збринут.

“Сваком пацијенту је потребно пуно пажње и разумјевања, јер ми смо ти који смо у тренутку њихове болести њима најпотребнији”, закључује Дрљанова.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПомен страдалим борцима чете „Петар Пандуревић“
Сљедећи текстУ Српској рођене 22 бебе