Насловна Најновије Др Вукобрат-Бјелогрлић на значајном конгресу нефролога

Др Вукобрат-Бјелогрлић на значајном конгресу нефролога

95
0

Др Ивана Вукобрат Бјелогрлић, специјалиста интерне медицине/нефролог била је учесник конгреса нефролога који се одржао у Сарајеву у периоду од 9. до 12. маја.

Конгрес попут овога почетна је тачка за успостављање комуникације између БиХ и иностраних стручњака, успјешних конекција са регионалним и нефролошким центрима.

Учесници су имали прилику да се упознају са најновијим методама и третманима из ове области медицине и размјене искуства и позитивне праксе са колегама.

У оквиру конгреса било је више од 70 иностраних предавача и стручњака из области клиничке нефрологије и трансплатације.

Др Вукобрат Бјелогрлић каже да је овај конгрес показао да БиХ посједује велики потенцијал за даљи развој у подручју нефрологије.

„Драго ми је што сам била учесник једног оваквог конгреса, гдје сам била у прилици да упознам нове методе лијечења, и размијеним постојећа искуства и знања са колегама“, истакла је др Вукобрат-Бјелогрлић.

Према њеним ријечима од 2022. године био је велики пораст у пољу трансплатације бубрега у Клиничким центрима БиХ, што је значајан напредак у области лијечења пацијената.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстДр Игор Елез у Болници „Србија“ од 17. до 19.маја
Сљедећи текстСастали се Додик и Вучић: 23. маја заједнички и јединствено борићемо се за истину, понос и достојанство; Додик и Вучић на ручку са патријархом и епископима (ФОТО)