Насловна Магазин Култура Душан Секулић одржао концерт у Андрићграду

Душан Секулић одржао концерт у Андрићграду

230
0

Свјетски виртуоз на хармоници Душан Секулић одржао је вечерас концерт на Тргу Николе Тесле у Андрићграду у оквиру обиљежавања крсне славе општине Вишеград – Мале Госпојине.

„Вишеградској публици представили смо шаролик програм и приказали хармонику у другачијим стиловима – танго, класика, рок, ауторске обраде“, рекао је Секулић.

Он је истакао да носи позитивне утиске из Андрићграда и да је било веома лијепо.

Пригодан програм извели су и малишани из обданишта „Невен“.

Директор обданишта Данка Митровић рекла је да су у програму учествовале три васпитно-образовне групе и да су се дјеца представила у различитим тачкама – од фолклорних наступа до дјечије пеоезије.

„Почаствовани смо што је комплетан програм препуштен нашој дјеци и васпитачима“, истакла је Митровићева.

Она је напоменула да је ово један од начина да дјецу подсјете којој култури и традицији припадају и да никада не треба да одустану од властитог идентитета.

„Један од начина да буду посвећени себи јесте и припадност граду у коме одрастају“, нагласила је Митровићева.

Вишеград је данас прославио славу општине Малу Госпојину, а поводом тога служена је Света литургија у Цркви Рођења Пресвете Богородице и организована литија кроз град у којој је учествовао велики број грађана.

У оквиру славских свечаности, данас је организован и пријем за пензионере Општинске управе Вишеград на којем су им уручени пригодни поклони.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Изборна хроника“ 21.09.2022.
Сљедећи текстУхапшени осумњичени за убиство вође шкаљарског клана