Насловна Најновије Дјеца фудбалског клуба „Гласинац 1936“ јутрос отпутовала на Међународни турнир „Трофеј Будва...

Дјеца фудбалског клуба „Гласинац 1936“ јутрос отпутовала на Међународни турнир „Трофеј Будва 2023“

147
0

Педесет младих фудбалера Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ уз пратњу тренера, отпутовало је јутрос на осми Међународни турнир „Трофеј Будва 2023“ на којем ће своје такмичарске вјештине показати преко 50 клубова који учествују на турниру.

Соколачки фудбалери већ пету годину учествују на овом турниру који траје до недјеље 21. маја рекао је тренер Младен Ћирјанић, који је у пратњи дјеце, заједно са остала два тренера Огњеном Крешталицом и Миленком Ђерићем.

  • На овом веома јаком Међународном турниру гдје учествују бројни клубови из региона, наша екипа наступиће са три селекције: 2009., 2012. као и 2014. годиште, док већ по повратку крећемо са припремама за плеј-оф Омладинску лигу Кантона Сарајево уз оптимизам да ове године освојимо дуплу круну.

Ћирјанић, поносан на ову сјајну генерацију је подсјетио да су побједом у задњем колу, кадати ФК „Гласинац 1936“, освојили титулу првака Омладинске фудбалске лиге Републике Српске -група југ, гдје су се као најбољи стријелци Лиге издвојили Лука Новосел и Стефан Радоња.

  • Упоредо са овом лигом, кадети се такмиче и у Омладинској лиги фудбласког савеза Кантона Сарајево, гдје смо коло прије краја регуларног дијела, заузели прво мјесту у групи А.  И овај пут морам да кажем да се као најбољи стријелац Лиге издвојио Лука Новосел са 27 погодака из 18 утакмица. У наредном периоду са  првог мјеста очекујемо противка из групе Б у полуфиналним утакмицама- открио нам је тренер  Ћирјанић, прије послака на турнир у Будву.

Одлазак на Међународни турнир младих фудбалера помогли су: Град Источно Сарајево, општина Соколац и предузећа ЈПШ “Шуме Републике Српске” и Шумско газдинство “Романија” Соколац.

 

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстУ Српској рођена 21 беба
Сљедећи текстУ Сарајеву изложба „Невесињска олимпијада – дио свјетског културног насљеђа“