Насловна Најновије Егић: Редовна исплата пензија захваљујући напорима Владе Српске

Егић: Редовна исплата пензија захваљујући напорима Владе Српске

45
0
Влада Републике Српске успјешно предузима активности да и у отежавајућим околностима обезбиједи редовност у исплати пензија, која је у текућој години усклађена за 9,2 одсто, а у посљедњих десет година готово 91 одсто, изјавио је министар рада и борачко–инвалидске заштите Данијел Егић.
 

Егић, који је данас у Теслићу присуствовао 14. сусретима директора фондова за пензијско и инвалидско осигурање држава насталих на подручју бивше Југославије, рекао је новинарима да је за Владу Српске веома битна редовност исплата пензија.

– Заједничка констатација са првих сат времена ове конференције је да Фонд ПИО Републике Српске, као и остали фондови/заводи функционишу веома слично, имају сличне проблеме и рјешавају их на веома сличан начин – навео је Егић.

Он је на основу излагања представника фондова из других држава констатовао да је свима неопходна помоћ буџета, да нико од њих нема довољно или не може да прикупи довољно доприноса да би у потпуности биле исплаћене пензије и да свака држава помаже свом фонду, односно заводу.

 Република Српска у условима у којима тренутно егзистира улаже велике напоре. Влада Републике Српске се труди и то нормално функционише. Видјели смо да смо у једном мјесецу ове године имали и двије исплате пензија што је веома обрадовало наше пензионере  истакао је Егић.

Он је изразио очекивање да ће Влада Српске превазићи отежајуће околности и да ће упркос њима повећати пензије.

 Већ у овој години смо имали 9,2 одсто усклађивање пензија, а у посљедњих десет година готово 91 одсто. Нажалост, те пензије нису довољне и опет понављам да ће се Влада Републике Срспке посредством Фонда ПИО потрудити да те пензије сваке године буду повећаване, као и животни стандард пензионера – рекао је Егић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: 9. јануар остаје Дан Републике, а 15. фебруар ће се славити као Дан државности
Сљедећи текстМатура ОШ „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа (Видео)