Насловна Најновије Егић: Јуначка дјела ВРС у одбрани Сарајевско-романијске регије

Егић: Јуначка дјела ВРС у одбрани Сарајевско-романијске регије

72
0
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да је Војска Републике Српске на подручју Сарајевско-романијске регије бранила српска огњишта и свој народ, и то са положаја који су били на српској земљи.
 

Егић је истакао да ВРС на том подручју није била агресор како то све вријеме покушава да наметне бошњачка страна, већ је само бранила српска огњишта и свој народ.

– Ресорно министарство ће подржати иницијативу Борачке организације Републике Српске да се пронађу катастарске честице и тиме докаже да су положаји ВРС били на српској земљи, односно на српском грунту – рекао је Егић Срни, поводом предстојећег обиљежавања Дана одбране Сарајевско-романијске регије.

Говорећи о значају обиљежавања овог историјског догађаја, Егић је истакао да је Сарајевско-романијска регија важна за Републику Српску, јер су се на том подручју водиле једне од најжешћих битака због тада највеће концентрације непријатељских снага.

– Борци ВРС на том подручју имали су јуначка дјела јер су издржали много офанзива, одбранили своје територије и огњишта, али је, нажалост, послије потписивања Дејтонског споразума услиједила катастрофа за српски народ на том подручју – рекао је Егић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПојачана контрола саобраћаја на путевима у надлежности ПУ Источно Сарајево
Сљедећи текстДонесена одлука о утврђивању посебног интереса за непокретности у својини Српске