Насловна Најновије Едукација на пољу превенције болничких инфекција

Едукација на пољу превенције болничких инфекција

189
0

Проф. др Биљана Мијовић, специјалиста епидемиологије са Медицинског факултета Универзитета у Фочи, а уједно и консултант Болнице „Србија“ за болничке инфекције, и члан комисије за превенцију и сузбијање интрахоспиталних и болничких инфекција, данас је у Болници „Србија“ одржала предавање о теми „Превенција инфекција оперативног поља“.

Она је истакла да на основу Правилника о мјерама превенције и сузбијања интрахоспиталних инфекција, свака болница има свој програм мјера које спроводи како пацијенти и особље не би добили интрахоспиталне инфекције.

Проф. др Мијовић је појаснила да је једна од кључних ставки тог програма континуирана едукација запослених на пољу превенције болничких инфекција.

„Ових едукација ће бити више, и оне ће се континуирано спроводити у болници, а данашња тема се односи на превенцију инфекција оперативног поља, гђе ће се запослени едуковати на овом пољу, колико су заправо ове инфекције честе, који ризик носе по здравље пацијената, који фактори ризика доприносе да они настану и кључна ствар на коју ћемо посебно обратити пажњу је превенција и сузбијање ових инфекција“, нагласила је проф. др Мијовић.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстНовак Ђоковић добитник Повеље СПКД „Просвјета“ за 2022. годину
Сљедећи текстСШЦ „Милорад Влачић“ у Власеници обиљежио 63.године постојања