Насловна Најновије Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву домаћин двије конференције „Етран 2023“ и...

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву домаћин двије конференције „Етран 2023“ и 10. међународне конференције „ИцЕтран 2023“

205
0

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву биће домаћин двије конференције, од којих је једна међународна, у оквиру којих ће од данас до четвртка, 8. јуна, бити одржана бројна предавања, туторијали, округли столови и сједнице из 16 области инжењерства.

Званично отварање 67. конференције „Етран 2023“ и 10. међународне конференције „ИцЕтран 2023“ биће одржано на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву, најављено је из ове високообразовне установе.

Друштво „Етран“ је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење Србије у области електротехничког инжењерства и комплементарних области, а од 1955. године организује националне конференције, које су привлачиле истраживаче из бивше Југославије и региона.

Од 2014. године, „Етран“ је почео серију међународних конференција „ИцЕТРАН“ које се организују истовремено са националним конференцијама Етран.

Званични језик „Ицетран“ је енглески, а конференције „Етран“ српски, и обје конференције укључују позивна предавања, туторијале, округле столове и сједнице у оквиру 16 области инжењерства, које његују секције овог друштва.

Конференције ће свечано бити отворена у 17.00 часова у Амфитеатру „Проф др Вељко Вулетић“, а изјаве за медије планиране су у 16.45 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПогледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима
Сљедећи текстЗа соколачке каратисте 26 медаља на „Славија опену“