Насловна Најновије Елек: Вечерас састанак о испоруци гаса

Елек: Вечерас састанак о испоруци гаса

78
0

Директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Недељко Елек, најавио је да ће вечерас бити одржан састанак на којем се очекује да ће бити ријешен проблем о испоруци гаса.

„Мене је министар /енергетике и рударства Српске Петар Ђокић/ контактирао и рекао да ће састанак бити иза 19.00 часова вечерас и сходно томе очекивања су да ће проблем бити ријешен. Не можемо пустити гас, док не буде састанак“, додао је Елек.

Он је навео да је испорука гаса према Федерацији БиХ /ФБиХ/ и даље прекинута, упркос саопштењу ресорног федералног министра Ведрана Лакића, који је изјавио да је постигао договор са колегом из Републике Српске Петром Ђокићем.

Елек је навео да министри нису договорили ништа, осим састанка којем би требао присуствовати и вршилац дужности директора „Енергоинвеста“ Мирза Устамујић.

„Ми смо ту, видјећемо се вечерас, па ћемо онда, надам се, да то и ријешимо. Мене је министар Ђокић информисао, да министар Лакић има добру вољу. Ја га познајем као изузетно коректног човјека, али мислим да је погрешно информисан и да није ишчитао одлуку Регулаторне комисије. Јасно је у одлуци потврђена цијена гаса, тако да не знам шта је проблем у томе“, рекао је Елек за портал „Кликс“.

Елек је раније данас изјавио Срни, да ће корисници у Кантону Сарајево, добити гас чим компанија „Енергоинвест“ плати фактуру.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстЉевнаић: Одлична љетна сезона на Јахорини
Сљедећи текстЈахорина: Озваничен почетак изградње ски-лифта “Трново”, РТВИС, 13.08.’24. (ВИДЕО)