Насловна Најновије Елек на Игриштима: Важно интегрисати туристичку понуду

Елек на Игриштима: Важно интегрисати туристичку понуду

117
0
Фото: РТВИС

Туристичку понуду важно је интегрисати, што ће утицати на повећање броја туриста, али и прихода, рекао је данас предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек након отварања Ски-центара „Игришта“ код Власенице.

Елек је навео да је интегрисана и Јахорина, као и да се у Андрићграду мора изградити хотел, те да је и тај пројекат готов.

„Оно што нам фали јесу људи, кадрови. Морамо отворити Факултет за туризам у Андрићграду. Морамо интегрисати национални парк и рафтинг клубове који су тренутно највећа црна рупа пореска у Европи“, рекао је Елек у обраћању.

Он је додао да се све ово може врло брзо урадити, те да се сљедеће године може гарантовати милион туриста и милијарду марака прихода на туристичкој регији од Вишеграда, Чајнича, Јахорине, Игришта.

Елек је подсјетио да је у појединим медијима у прошлој години о Ски-центару „Игришта“ написано 246 негативних текстова, а данас је овај центар отворен.

„Сви су рекли да ово никада неће бити отворено, да је ово пропаст. Данас ће игнорисати овај догађај, наставиће да причају своје приче, а ми ћемо наставити да радимо“, истакао је Елек.

Он је захвалио предсједнику и премијеру Републике Српске Милораду Додику и Радовану Вишковићу, као и бившем министру Недељку Ћорићу.

„Многи нам говоре да лоше стојимо, али ми сваки дан завршимо неки нови пројекат“, поручио је Елек.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас Ски-центар „Игришта“ који ће послије 40 година поново бити у функцији.

Отварање овог ски-центра представља почетак нове фазе у развоју туризма у овом дијелу Републике Српске.

Свечаном отварању присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар трговине и туризма Денис Шулић, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОтворен Ски-центар „Игришта“ код Власенице; Додик поручио: Ово није мјесто на којем ћемо стати
Сљедећи текстСкуп подршке Башевићу (Видео)