Насловна Најновије Елек: Посао у ОЦ „Јахорина“ за новинаре Уна ТВ, и остали да...

Елек: Посао у ОЦ „Јахорина“ за новинаре Уна ТВ, и остали да покажу солидарност

240
0

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек саопштио је да ће овај центар запослити двоје новинара са „Уна ТВ“ и то у службу за односе с јавношћу, те је позвао друге да учине исто и покажу солидарност због гашења ове медијске куће након уведених санкција.

„Позивам све директоре јавних предузећа да запослимо ових 80 дивних људи и професионалаца. Данас УНА, сутра ћете бити ви. Покажимо солидарност“, навео је Елек на друштвеној мрежи „Икс“.

ТВ „Уна“ у БиХ, Хрватској, Црној Гори и Сјеверној Македонији због америчких санкција прекида пословање, а гаси се и фирма „Уна ворлд нетворк“, усљед чега ће без посла остати више од 80 радника, саопштила је раније Скупштина оснивача ове фирме.

„Телевизија `Уна` у БиХ се, због потеза Канцеларије за контролу стране имовине при Министарству финансија САД, у протеклих неколико недјеља суочила са низом економских и правних изазова. Упркос интензивним напорима да се пронађе најбоље могуће рјешење за превазилажење административних препрека и опстанка ове медијске куће, новонастали услови на тржишту су се показали крајње неповољним за наставак одрживог пословања“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу, које је раније упућено медијима, се истиче да ће више од 80 врсних професионалаца, посвећених новинара, сниматеља, монтажера, другог техничког особља и стручњака из разних области, остати без посла.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПале, слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила (Видео)
Сљедећи текстЋурић: Значајна изградња слободне зоне – циљ привући привреднике