Насловна Вијести Емитовани снимци заробљених Американаца

Емитовани снимци заробљених Американаца

274
0

Руски државни медији су на друштвеним мрежама емитовали снимке двојице Американаца који се од прошле седмице воде као нестали, док су се борили на страни украјинских снага и наводе да их је заробила руска војска.

Амерички предсједник Џозеф Бајден, рекао је нешто раније, да не зна гдје су ветерани Александар Дрјук и Енди Хајнх са којима су и породице изгубиле контакт.

Агенција Франс прес наводи како се вјерује да су нестали Американци дио непознатог броја, углавном страних војних ветерана, који су се придружили другим добровољцима на страни украјинских снага.

Руски новинар Роман Kосарев са телевизијског канала „Раша тудеј“, објавио је на платформи „Телеграм“ снимак разговора са Дрјуком.

На званичном профилу „Раше тудеј“ на „Телеграму“, емитован је разговор са Хајнхом који каже да је био у сукобу са руским снагама недалеко од региона Харков.

Према његовим ријечима, након повлачења и скривања, обојица су се предали руским снагама.

Амерички Стејт департмент потврдио је да су видјели снимке и фотографије двојице држављана САД-а, које су „заробиле руске снаге у Украјини“ и да пажљиво прате развој догађаја.

ИЗВОРсрна, фото Твитер
Претходни текстНови температурни рекорди у западној Европи
Сљедећи текстРогатица: Изложба књига и фотографија Војислава Лубарде