Насловна Вијести Сервисне информације Енвер на Палама срео младића: Дао ми је новац и рекао: „Попиј...

Енвер на Палама срео младића: Дао ми је новац и рекао: „Попиј шта од Србина православца“

183
0

Фазила Бегановић, мајка Енвера Бегановића, који пјешачи према Меки из Аустрије како би обавио хаџ, јуче је преминула.

Енвер ће накратко прекинути свој пут према Саудијској Арабији како би био присутан на џенази.

На свето путовање дуго 6.600 километара, од Аустрије до Меке, упутио се Енвер Бегановић (52) родом из Цазина.

Не сметају му ни киша, ни снијег. Спава гдје стигне, некад код пријатеља, а некад код родбине. Оно што је најважније здравље га добро служи, има адекватну опрему и како каже, ужива у сваком километру.

– Дешавало ми се да спавам и под отвореним небом, а температура је бивала у минусу. Мада, ништа ми то не смета, све је у глави. Ово је путовање на ком учите о животу и помјерате своје сопствене границе. Са сваким километром спозанајете на један нов начин све око себе – рекао је Енвер.

Оно што га радује јесте што су људи препознали његов узвишен циљ и пружају му велику подршку, кроз коју год државу да пролази, без обзира које вјере или нације били. На овом путу упознао је пуно људи и сви се нуде да му помогну. Одушевио се гостопримством и начином живота православних вјерника, а један гест никад неће заборавити.

– Не умијем препричати мојој породици, са којом се свакодневно чујем, колико су сви људи овдје у вјери, колико поштују вјернике и радују се туђој, у овом случају мојој срећи, ма које вјере и националности били. Нигдје нисам доживио никакву неугодност. У Палама ме зауставио један момак и питао гдје идем, ја кажем у Меку. Извадио је новац и рекао: „Попиј нешто од Србина православца!“ На сваком кораку ме заустављају православци – часте ручком, плате смјештај. У почетку ми је било неугодно, али онда сам скапирао да су људи такви, воле да помажу – одушевљено описује Бегановић.

Његов план је био да до 25. јуна стигне у Меку и заврши своје ходочашће.

ИЗВОРnezavisne.com
Претходни текстСа Миланом Димићем разговарали смо о школи глуме у Едукативном центру “Биг бен”, РТВИС 4.2.2023 (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Славија“ савладала „Дрину“