Насловна Најновије Ерић: Важно је да постоји централни споменик за све српске борце

Ерић: Важно је да постоји централни споменик за све српске борце

63
0

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Соколац Љубомир Ерић, рекао је Срни, да је важно да буде изграђен централни споменик за све српске борце погинуле за слободу Републике Српске и да је логично да он буде у Бањалуци.

„Битно је да постоји централно обиљежје борцима који су животе положили на олтар отаџбине и логично је да споменик буде у Бањалуци и ту нема дилеме, о изгледу споменика ћемо се договорити“, навео је Ерић.

Он је нагласио да Соколац може да буде примјер, колико је подигнуто обиљежја у част и захвалност погинулима за Српску.

Ерић је подсјетио да је прије више од 20 година, код зграде општине Соколац изграђен Централни споменик припадницима Војске Републике Српске и припадницима МУП-а са овог подручја, на коме уписана имена 1.170 бораца погинулих на ратиштима у околини Сарајева, у минулом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је навео да су на Сокоцу, изграђена спомен-обиљежја борцима погинулим од 1992. до 1995. године у мјесним заједницама Баре, Соколовићи, Ћаварине, Бјелосављевићи и у селу Видрићи.

Ерић је додао да је на градском гробљу „Градац“, гдје је сахрањено 86 српских бораца, подигнута спомен-чесма освештана 2011. године.

Он је подсјетио да је на „Новом Зејтинлику“ сахрањен 961 српски борац, чији су посмртни остаци пренесени на Војничко спомен-гробље, у егзодусу сарајевских Срба након потписивања Дејтонског мировног споразума.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС, централни споменик у Бања Луци
Претходни текстЕлек: Предсједник Додик дао налог да се настави снабдијевање Сарајева гасом
Сљедећи текстВишковић: Угашени пожари у НП “Сутјеска“ и код Билеће