Насловна Најновије ЕУРО 2024: Енглеска и Шпанија фаворити против Словачке и Грузије

ЕУРО 2024: Енглеска и Шпанија фаворити против Словачке и Грузије

41
0

Данас ћемо сазнати, које двије репрезентације ће у овој фази такмичења играти против Швajцарске и Њемачке, које су јучер прошле у четвртфинале Еура. 

Прва утакмица данашњег програма игра се у 18 часова у Гелзенкирхену, а састају се Енглеска и Словачка.

Упркос лошим представама у групној фази, гдје су уписали само једну побједу, Енглези су и даље први фаворити за освајање турнира по већини кладионица, а самим тим су велики фаворити и у данашњем сусрету.

Фудбалери Енглеске

Екипа коју води Гарет Саутгејт, у групној фази такмичења постигла је само два гола и примила један, тако да ни данас не треба очекивати фудбалску рапсодију на терену.

Словаци су до осмине финала, стигли захваљујући побједи над Белгијом у првом колу, те „пријатељском“ ремију с Румунијом у посљедњем сусрету, којим су обје селекције прошле у нокаут фазу и испуниле свој циљ, а све што данас ураде је додатни бонус.

Фудбалери Словачке

Побједник дуела Енглеза и Словака, у четвртфиналу ће играти против Швајцарске.

У 21 час на терен у Келну истрчаће фудбалери Шпаније и Грузије. Када се гледа ко је фаворит, ситуација је идентична као и у дуелу Енглеза и Словака. Наиме, Шпанија је други фаворит турнира, док су Грузијци испунили циљ проласком у осмину финала.

Фудбалери Шпаније

Ипак, када се погледа оно што је досад приказано на терену, Шпанија је у данашњим сусретима много већи фаворит од Енглеза. Шпанци су уписали све побједе у групној фази, а подмлађени састав Луиса де ла Фуентеа дјеловао је моћно на терену, због чега би све осим побједе Црвене фурије, било највеће изненађење турнира.

Селекција Грузије

Побједник утакмице Шпанија – Грузија, састаће се у четвртфиналу против Њемачке.

Данашњи сусрети:

Енглеска – Словачка 18:00

Шпанија – Грузија 21:00

ИЗВОРагенције, фото EPA-EFE
Претходни текстЈусуфспахић: Терориста не може бити вјерник
Сљедећи текстБи-Би-Си: „Супер-човјек“ Ђоковић спреман да пркоси очекивањима