Насловна Најновије ЕУ донира средства за нову амбуланту на Брусу

ЕУ донира средства за нову амбуланту на Брусу

136
0

Брус као најразвијенији, најперспективнији и напознатији туристички центар општине Источни Стари Град, ускоро би требао да добије нову амбуланту за потребе становништва и посјетилаца олимпијске планине Требевић.

Из ове општине истакли су да је квалитетна здравствена заштита свих посјетилаца, али и становника општине Источни Стари Град, у врху приоритета рада општинске администрације.

„Свјесни чињенице да је планина Требевић омиљено мјесто бројних посјетилаца којих је из године у годину све више, потреба за реализацијом једног оваквог пројекта је од велике важности“, наведено је на веб-страници општине Источни Стари Град.

Будућа амбуланта биће смјештена на излетишту на Брусу и опремљена новом и савременом опремом.

„У току је тендер за куповину једног теренског возила, медицинске опреме и канцеларијског намјештаја, а комплетан процес финансира ЕУ у БиХ. Инвестиција се реализује у оквиру пројекта `ЕУ за мјесне заједнице` /ЕУ4 Лоцал Цоммунитиес/“, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да посебност ове амбуланте, осим амбијента на којем је смјештена, је то што ће посједовати теренско возило, чиме се повећава спремност за брже интервенције на свакој врсти терена. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстБиблиотечки фонд богатији за око 750 књига
Сљедећи текстУ петак суво уз сунчане периоде