Насловна Најновије ЖРС: Затражена исплата плате до петка

ЖРС: Затражена исплата плате до петка

32
0

Представници седам синдикалних организација које дјелују у предузећу „Жељезнице Републике Српске“ састали су се данас са управом компаније и затражили исплату заостале плате радницима до петка, 18. октобра.

Предсједник Самосталног синдиката машиновођа Републике Српске Симо Цвјетковић рекао је новинарима да, уколико управа не испоштује рок, услиједиће генерални штрајк и остали видови синдикалне борбе у складу са законом.

Он је подсјетио да су синдикати јуче имали састанак у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске о колективном уговору и повећању плата и истакао да ће закључци са данашњег састанка бити упућени и Влади Републике Српске.

Предсједник Синдиката жељезничара Републике Српске Јеленко Добраш рекао је да су од Управе информисани да располажу са средствима само за исплату нето плате и да је њихово објашњење да недостаје уплата од Владе.

Састанку је присуствовао и генерални директор „Жељезница“ Слађан Јовић, који се није обратио новинарима.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је јуче да постоји разумијевање ресорног министарства за захтјеве синдиката жељезничке дјелатности за унапређење рада и побољшање положаја запослених.

Представници синдиката на састанку су Чубриловићу изнијели захтјеве за повећање плата, утврђивање нових коефицијената за висококвалификоване раднике у складу са повећањем минималне цијене рада и унапређење радно-правног статуса запослених у овом предузећу.

У оквиру „Жељезница“ дјелују Синдикат жељезничара, Самостални синдикат машиновођа, Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности, Самостални синдикат одржавања шинских возила, Синдикат радника инфраструктуре Добој, Синдикат радника инфраструктуре Бањалука, Синдикат машиновођа Бањалука, те Независни синдикат жељезничара Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПривредна комора: Потребно окретање ка тржишту земаља БРИКС-а
Сљедећи текстНа фестивалу „Бисерна грана“ најбоља српска ношња је Срба из Босанског Грахова (Фото)