Насловна Вијести Источно Сарајево Завршена прва „Школа сликања за дјецу“ у Источној Илиџи (ФОТО)

Завршена прва „Школа сликања за дјецу“ у Источној Илиџи (ФОТО)

229
0

Пилот-програм „Школа сликања за дјецу“ у организацији ЈУ „Центар за културу и информисање Источна Илиџа“ завршен је у недјељу изложбом најбољих радова полазника школе.
Изложба је организована на Шеталишту „Др Миодраг Лазић“ гдје су грађани имали прилику да погледају неке од радова који су настали током радионица које је водио професор ликовне умјетности Владимир Јакшић. На изложби су такође подијељене и дипломе за све полазнике овог програма.

На радионицама су учествовала 52 полазника, а због велике заинтересованости из Центра поручују да ће школа сликања бити уврштена у редовни програм и да ће нови позив за упис дјеце бити расписан у септембру.

Кроз школу сликања полазници су имали прилику да се упознају са основним ликовним техникама. Програм „Школа сликања за дјецу“ је креативна ликовна радионица намијењена дјеци узраста до 15 година, организована с циљем интензивног развоја креативних способности и потенцијала, усвајања различитих ликовних техника, квалитетног провођења слободног времена, учења о свијету ликовне умјетности и дизајна, развијања смисла за лијепо, креативности и способности критичког мишљења, развијања индивидуалности, подстицања на истраживање и изражавање властитих доживљаја и идеја, наводи се у обавјештењу ЈУ „Центар за културу и информисање Источна Илиџа“.

ИЗВОРОпштина Источна Илиџа
Претходни текстЦијена рада за запослене у образовању и култури не може да буде мања од 110 марака
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 16.08.(ВИДЕО)