Насловна Вијести Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а

Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а

141
0

Колегијум Дома народа Парламентарне скупштине БиХ скинуо је са дневног реда извјештај о измјенама Закона о акцизама и Закона о ПДВ-у и на тај начин онемогућио изјашњавање делегата о укидању акциза на нафту и нафтне деривате те увођење нулте стопе ПДВ-а на основне животне намирнице.

Иначе, усвајање ових закона, односно извјештаја није се ни очекивало с обзиром на то да је СНСД-e још раније рекао да то неће подржати, а само скидање извјештаја о измјенама Закона о акцизама и Закона о ПДВ-у изазвало је полемику међу самим делегатима. 

Извјештај о измјенама Закона о акцизама и Закона о ПДВ-у скинуо је Колегијум који чине Драган Човић (ХДЗ), Никола Шпирић (СНСД) и Кемал Адемовић (НИП), а на ту њихову одлуку оштро је реаговао Шефик Џаферовић, делегат СДА у Клубу Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. 

– Колегиј је одлучио да тога нема на дневном реду. Ја мислим да ви немате овлаштење и то једино има овај дом. Нема потребе да нас позивате овдје ако можете сами да утврдите дневни ред и да доносите одлуке – рекао је Џаферовић. 

ИЗВОРnezavisne.com
Претходни текстУрош Петровић са основцима из Хан Пијеска и Власенице
Сљедећи текстУ Српској рођено 27 беба