Насловна Вијести Завршена провјера свих кандидата и њихових замјеника у Савјету министара

Завршена провјера свих кандидата и њихових замјеника у Савјету министара

144
0

Провјера за свих 19 кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара окончана је данас, потврђено је Срни у Агенцији за истраге и заштиту БиХ.

Извјештај је прослијеђен Савјету министара – рекла је портпарол Сипе Јелена Миовчић.

На јучерашњој сједници Централне изборне комисије БиХ утврђено је да је свих 19 кандидата прошло провјере и испуњавају услове да буду изабрани, те да ће извјештај ЦИК-а одмах бити достављен предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто.

Кандидати који су предложени и провјерени су Зоран Тегелтија /СНСД/ за министра финансија и трезора у Савјету министара, Елмедин Конаковић /НиП/ за министра иностраних послова, Зукан Хелез /СДП/ за министра одбране, Ненад Нешић /ДНС/ за министра безбједности, Сташа Кошарац /СНСД/ за министра спољне трговине и економских односа, Един Форто /Наша странка/ за министра транспорта и комуникација, Давор Буноза /ХДЗ БиХ/ за министра правде, Дубравка Бошњак /ХДЗ БиХ/ за министра цивилних послова и Севлид Хуртић /БХ Зелени/ за министра за људска права и избјеглице.

За замјенике министара предложени су Љиљана Ловрић, Мухамед Хасановић, Елвир Махмузић, Ивица Бошњак, Јосип Бркић, Славен Галић, Маријана Мојић, Огњен Јањић, Александар Гогановић и Душка Јуришић.

Очекује се да ће Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ идуће седмице, већ у сриједу или четвртак, одржати хитну сједницу на којој би требало бити потврђен нови сазив Савјета министара.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЕвакуисана трудница и још три лица из куће у Јањи
Сљедећи текстДодик честитао Јовањдан