Насловна Најновије Завршена расправа о Приједлогу резолуције о Јасеновцу, у току разматрање амандмана

Завршена расправа о Приједлогу резолуције о Јасеновцу, у току разматрање амандмана

50
0

У Скупштини Црне Горе завршена је расправа о Приједлогу резолуције о Јасеновцу, а гласање се очекује након што парламентарни одбори размотре амандмане.

У завршној ријечи, предсједник парламента Андрија Мандић, као предлагач, рекао је да се гласањем за ову резолуцију ради велика ствар.

„Помјерићемо Црну Гору корак напријед од оног дна, гдје су нас довели ови који су заробили државу везама са организованим криминалом. Видјели сте гдје су завршили бивши челници правосуђа“, истакао је Мандић.

Он је нагласио да су и прије 1918. године, у Црној Гори на Видовдан доношене важне одлуке.

„Ово је оно што треба да буде основа на којој ће се зидати боља и поштенија Црна Гора, па како год ко о томе мислио. Ово је већинска Црна Гора. Живјела Црна Гора““, рекао је Мандић.

Он је свом говору током сједнице, рекао да постоје жртве које су страдале на правди Бога.

Мандић је поручио да ће његов коалициони партнер Милан Кнежевић, предложити амандман по којем ће се приједлог звати „Резолуција о геноциду у логорима система Јасеновац, Дахау и Маутхаузен“.

„Ми вјерујемо да ће резолуција бити усвојена. Гријех је заборавити на жртве и на њихову истину и када их више нема. Њихов глас је глас културе сјећања сваког слободног и одговорног друштва“, поручио је Мандић.

Он је напоменуо да резолуција није ту да суди, већ да се боље разумије сазнање да је зло само зло, без обзира ко га је починио и да се на овај начин жели послати порука поштовања према прецима.

ИЗВОРСрна, фото Агенција Анадолија
Претходни текстГурна и Радојичић добитници Велике награде “Иво Андрић”, РТВИС, 28.6.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстНа Јахорини отворен љетни фестивал „Фејс 2024“