Насловна Најновије Завршене консултације за састав нове Владе – СНСД са највише министарских мјеста

Завршене консултације за састав нове Владе – СНСД са највише министарских мјеста

297
0

СНСД ће добити највише министарских мјеста, њих 10, Милорад Додик поручује да ће ово бити Влада програмског континуитета и све рађено у протеклом периоду што се односило на очување Српске биће настављено.

“Ми ћемо са коалиционим партнерима уважавајући стопу учешћа у оквиру власти, односно Парламента, обезбиједити за све коалиционе партнере, њихово учешће и видљивост у Влади, али желимо да очувамо то што СНСД као носиоц коалиционог капацитета и одговорности за кретања у РС и БиХ на најбољи могући начин има пропусне и видљиве канале утицаја који би обезбиједили провођење наших програма”, каже Милорад Додик, лидер СНСД-а.

Код манадатара су били и представници борачких категорија. Кажу тражимо да изабрани министар буде особа која ће разумјети њихове потребе и унаприједити наша права,

“Запошљавање дјеце погинулих бораца, системско рјешавање питања људи који су оптужени за наводно почињене ратне злочине, константно повећање личних породичних инвалиднина, тј. основице за њихов обрачун и као кров свега за шта ће требати највише времена је питање борачког додатка”, каже Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

“Што се тиче удружења ми смо већ остварили своја права новчана и друга, законски смо регулисани, али нисмо за то да се продужи рок за закон о жртвама ратне тортуре, Богу хвала нема више ратова и нових жртава, не догађа се ништа ново, иако то неке друге минорне организације траже које не припадају овом удружењу, тако да смо упозорили премијера на тај проблем”, каже Божица Рајилић, предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске.

“Упознали смо данас премијера са нашим стратегијским циљевима који се тичу ширења и јачања патриотског фронта снага за очување Републике Српске и српског народа на овим просторима, трагањем за истином о протеклом рату, како истина не би постала оно што причају наши непријатељи”, каже Слободан Жупљанин, предсједник организације старјешина војске Републике Српске.

Стандардне захтјеве мандатару је представила Занатко-предузетничка комора Српске. Кажу, мора се радити на бољим условима занатлија како би остајали у Српској.

“Морамо то занатство да рехабилитујемо, занатства нестаје јер остајемо без радника и ту озбиљне помаке морамо направити и управо смо рекли да се у закону о занатско-предузетничкој дјелатности мора водити рачуна да не будемо пасивни, да будемо активни и кажемо круцијалне проблеме који нас муче и гасе предузетништво”, каже Јовица Братић, директор занатско-предузетничке коморе Републике Српске.

Консултације са мандатаром трајале су неколико дана. Нова Влада Републике Српске биће формирана у децембру.

ИЗВОРАтв
Претходни текстГост у емисији „Пулс града“: Лука Новосел(ВИДЕО)
Сљедећи текстЛука Бојовић стигао у Србију након десет година