Насловна Најновије Завршне активности кампање мотивисања грађана да гласају

Завршне активности кампање мотивисања грађана да гласају

181
0

У Бањалуци, Сарајеву и Мостару данас ће паралелно бити организована три догађаја под називом „Минут по минут“, у оквиру кампање „Све почиње избором“, коју је Делегација ЕУ у БиХ организовала с циљем да охрабри и мотивише грађане да искористе демократска права изласком на изборе и гласањем.

Догађај ће почети у 12.00 часова, а на централним локацијама у три града биће  постављене инсталације, које ће представљати сат који одбројава преостале минуте до дана када ће грађани имати могућност да учествују на изборима и гласају, најављено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Изјаве за медије планиране су у сва три града након покретања тастера за одбројавање на инсталацијама.

Kампања „Све почиње избором“, обухватила је бројне активности усмјерене на ангажовање јавности и подизање свијести о вриједности остваривања демократских права.

У саопштењу се наводи да је организовано више од десет едукативних радионица за младе широм БиХ на којима се дискутовало о процесу и важности гласања за оне који први пут гласају, а покренута је и дигитална кампања „И кад мало боље погледаш, жене су невидљиве“ са циљем јачања политичког учешћа жена у БиХ.

Више информација о кампањи „Све почиње избором“ заинтересоавни могу пронаћи на страници /www.svepocinjeizborom.europa.ba/, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото Hayat.ba
Претходни текстКоловози мокри, опасност од одрона!
Сљедећи текстЈованчић: Новчана помоћ од 750 КМ значајна за вишечлане породице