Насловна Вијести Република Српска Започети радови на изградњи дјечијег игралишта у насељу Луч

Започети радови на изградњи дјечијег игралишта у насељу Луч

193
0

У требињском насељу Луч данас су започети радови на изградњи дјечијег игралишта. Радови се изводе у партнерству Града Требиња и компаније М:тел, а овим поводом градоначелник Требиња Мирко Ћурић је са сарадницима обишао локалитет радова.

„Захваљујем се компанији М:тел на драгоцјеној донацији. Ово је пројекат који је Град, у сарадњи са мјесним зајдницама Засад и Центар, раније планирао. М:тел је донирао средства отприлике у вриједности од око 80 хиљада конвертибилних марака и заиста су се показали као одговорна компанија у Републици Српској и Херцеговини“, рекао је градоначелник.

Ћурић је истакао да су на овоме локалитету и раније био дјечији мобилијар, те констатовао да постоји потреба да се на овом простору изгради адекватан садржај за дјецу, као и нови парк који ће уз постојећи градски бити још једно мјесто сусрета наших грађана у самом центру Требиња.

„Циљ је да наставимо са овим пројектима и да све у једној заједници обезбиједимо простор за одмор и релаксацију наших суграђана“, рекао је Ћурић.

Према ријечима начелника градског Одјељења за просторно уређење Ведрана Фуртуле, осим изградње игралишта, радови ће обухватити и постављање дејчијег и осталог мобилијара.

„Ријеч је само о првом у низу пројеката које ћемо реализовати у овој новој парковској зони у Лучу. Планирали смо урадити овдје још и теретану на отвореном или, у складу са захтјевима мјесних заједница, једно спортско игралиште. Такође, на овоме локалитету предвидјели смо у перспективи изградњу система за наводњавање како бисмо адекватно могли да одржавамо ове зелене површине, као и садњу нових садница којима бисмо обогатили биљни фонд на овом локалитету и изградили парк попут градског“.

Фуртула је рекао да ће у будућости у овоме насељу бити изграђена и једна нова улица, радног назива С2, којом ће бити унапређена инфраструктура овога дијела града.

 

ИЗВОРград требиње
Претходни текстПријем за представнике Асоцијације спортских центара Републике Српске (ВИДЕО)
Сљедећи текстУрош Бјелица изабран за предсједника Уније студената Републике Српске (ВИДЕО)