Насловна Најновије Запримљена иницијатива за опозив градоначелника Љубише Петровића

Запримљена иницијатива за опозив градоначелника Љубише Петровића

149
0

Скупштина града Бијељина запримила је данас иницијативу за опозив градоначелника Љубише Петровића, коју је поднијело 25 од 31 одборника.

Иницијативу за опозив Петровића поднијели су одборници СНСД-а, ДЕМОС-а, Републичке странке Српске, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, СДС-а Семберија Мићо Мићић, СДА, Покрета за Бијељину, НПС-а и ДНС-а.

Како је наведено у иницијативи за опозив градоначелника, иста је поднијета из сљедећих Законом предвиђених разлога, а односи се на то што није обезбиједио извршавање закона, других прописа и општих аката, што не спроводи одлуке Скупштине града и стратешка развојна документа града, те што Петровић није поднио Скупштини града Бијељина извјештај о раду.

– У складу са Пословником о раду Скупштине града Бијељина, иницијатива ће одмах бити прослијеђена градоначелнику и Комисији за избор и именовање, на давање мишљења у року од 15 дана, након чега се стичу услови да се о иницијативи расправља на сједници Скупштине града, за шта је предвиђен рок од 30 дана од дана подношења иницијативе – наводи се у саопштењу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстРекордна производња од 3.347.000 литара млијека у прошлој години
Сљедећи текстАпел грађанима да не бацају бадњаке на недолична мјеста