Насловна Најновије Затворена манифестација „Дани књиге“

Затворена манифестација „Дани књиге“

156
0
На дан Светог Ћирила и Светог Методија затворена је пета по реду манифестација „Дани књиге“.
 
Ученице првог разреда гимназије Средњошколског центра „Пале“, Марија Лучић и Софија Ђорђић говориле су о животу и раду Светог Ћирила и Светог Методија, те о значају њиховог рада за наш народ.
 
Ученик другог разреда гимназије Душан Суботић одржао је презентацију „Да се спаси од клања међ овце сакрило се ћирилично словце“ са којом је побиједио на конкурсу за најбољу презентацију о забранама ћирилице у оквиру манифестације „Дани сјећања“.
 
Побједницима сва три конкурса уручене су награде – књиге. Алекси Обрадовићу за треће мјесто, Анђели Вуковић за друго мјесто и Душану Суботићу за прво мјесто за најбољу презентацију о забранама ћирилице.
 
На литерарном конкурсу „Сјећам се вашег страдања, видим, мислим, осјећам“ у оквиру манифестације „Дани сјећања“ трећу награду добио је Александар Клачар, другу Дарја Полуга и Даница Лучић, а прво мјесто освојио је Алекса Вукадин.
 
Побједница литерарног конкурса „Ох, како је лијепо бити међу људима који читају“ у оквиру манифестације „Дани књиге“ је Ања Пекић.
 
Награде су уручене и матурантима који су у току школовања знатно допринијели школским културним манифестацијама, Анђели Вуковић и Милошу Симанићу.
ИЗВОРју средњошколски центар пале
Претходни текстКадетска фудбалска репрезентација Србије у четвртфиналу Европског првенства
Сљедећи текстДанас је Спасовдан