Насловна Најновије Захарова: Западни новинари нису видјели ни смрт дјеце током бомбардовања Србије

Захарова: Западни новинари нису видјели ни смрт дјеце током бомбардовања Србије

52
0

Није први пут да западни медији не примјећују злочине над цивилним становништвом – нису их видјели ни током НАТО бомбардовања Србије 1999. године, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је рекла да Запад чак и тему дјеце користи лицемјерно и зарад испуњења сопствених интереса и због тога не дозвољава својим медијима да пишу о убиствима палестинске дјеце у Гази.

„Западни медији су научени да и данас не виде убиства хиљаде дјеце за само неколико месеци – 15.000 убијене палестинске дјеце је ужасавајући податак којем нико не може да нађе пандана у историји“, рекла је Захарова на брифингу.

Svakih 15 minuta Izrael ubije jedno dijete: "Gaza će postati mjesto gdje  nijedno ljudsko biće neće postojati"

Она је нагласила да највеће медијске куће на Западу, не говоре о убијању палестинских цивила и дјеце, иако им је некад била довољна прича једног дјетета која је могла да утиче на усвајање закона, резолуција или декларација – како је то било са Сиријом.

„У Сирији је живот једног погинулог дјетета, био довољан да Запад организује форуме, усваја законе, резолуције и декларације. У Донбасу су дјеца гинула стално, а Запад то није видио. Сада на хиљаде дјеце гине у Гази и цијелом региону, али Запад је своје новинаре научио да то не виде. Међутим, за све постоји казна“, поручила је Захарова, а преноси РТ Балкан.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПотребна подршка приступању БиХ “Евротранспланту“
Сљедећи текстДанас сусрет највиших делегација Српске и Србије