Насловна Најновије Захарова: Нови пакет санкција Москви повећаће проблеме у ЕУ

Захарова: Нови пакет санкција Москви повећаће проблеме у ЕУ

274
0

Девети пакет санкција које је ЕУ увела Русији ове седмице, само ће повећати социјалне и економске проблеме ЕУ, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Лидери ЕУ нису у стању да прекину зачарани круг ограничења и признају да су све антируске санкције и политика притиска пропали. Нови пакет ће имати исти ефекат као и претходни, односно погоршаће социјалне и економске проблеме у самој ЕУ“, рекла је Захарова.

Она је навела да је неразумно понашање ЕУ довело до несташице енергије и велике инфлације широм Европе и угрожава њен индустријски напредак.

Захарова је истакла да САД имају највише користи од европских санкција против Русије, а да земље у развоју у Африци, Азији и Латинској Америци, трпе несразмјерно веће посљедице.

Она је подсјетила да је Русија у више наврата позивала ЕУ, да избјегава мјере којима се ограничава извоз руске хране и ђубрива.

Захарова је додала да Брисел треба да предузме „свеобухватне, а не козметичке кораке, како би омогућио правно искључење из санкционог пакета ограничења, која утичу на снабдијевање житом, ђубривима и робом било директно или индиректно“.

ИЗВОРсрна, РИА Новости
Претходни текстХитлеров портрет се продаје на порталу Аукција.хр
Сљедећи текстФоча: Огромне бујице широм општине плавиле имања и објекте