Насловна Најновије Захвалност за учешће у помоћи српској дјеци на Косову и Метохији

Захвалност за учешће у помоћи српској дјеци на Косову и Метохији

180
0

Директор Основне школе „Соколац“ са Сокоца Ђорђе Рајић захвалио је ученицима и њиховим родитељима који су учествовали у хуманитарним активностима усмјереним за помоћ српској дјеци на Косову и Мерохији.

Ова школа са Сокоца била је међу онима које су највише новца прикупиле за обнову Дневног центра „Заштити ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, у хуманитарној акцији бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Он је подсјетио да ова школа традиционално учествује у хуманитарној акцији „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“ и за опремање Дневног центра у Косовској Митровици, те се нада да ће те активности у школи бити настављене.

Према његовим ријечима, у двије претходне године соколачки основци и њихови родитељи сакупили су највише средстава, а и већ трећи пут су се нашли у самом врху по износу донације.

Рајић је подсјетио да су минулог љета основци на Сокоцу угостили 46 дјеце са Косова и Метохије, што је још једна потврда успјешности њихове сарадње са Одбором који већ годинама организује помоћ за дјецу у јужној српској покрајини.

Основну школу „Соколац“ у овој школској години похађа око 840 ученика.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској 13 новозаражених вирусом корона
Сљедећи текстПоџић: На реферeндуму о пуноправном чланству у НАТО