Насловна Најновије Заједничка вјежба Војске Србије и Европске команде оружаних снага САД-а “Платинасти вук“...

Заједничка вјежба Војске Србије и Европске команде оружаних снага САД-а “Платинасти вук“ до 21.јуна

53
0

Војска Србије и Европске команде Оружаних снага САД у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“, од данас до 21. јуна, одржаће међународну тактичку вјежбу обучавања „Платинасти вук 24“.

Из Министарства одбране Србије, саопштено је да ће око 200 учесника увјежбавати тактике, технике и процедуре које се примјењују приликом ангажовања у мировним операцијама, са тежиштем на употреби неубојитог оружја.

Циљ ове вјежбе, за чије планирање се као основ узима Повеља УН, јесте унапређење интероперабилности и међусобног разумијевања оружаних снага партнерских земаља, у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.

Борба у урбаној средини, одбрана базе, контрола масовног окупљања и рад на контролном пункту, дио су предвиђених вјежбовних активности.

Организацијом и активним учешћем Војске Србије на вјежбама из серије „Платинасти вук“, које се одржавају од 2014. године, подижу се капацитети и оспособљеност команди и јединица за планирање, организовање и извођење међународних вјежби, као и способности јединица ранга вода и чете, за ангажовање у мировним операцијама, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото Војска Србије
Претходни текстОбиљежене 32 година од страдања српских цивила у мјесту Чемерно, РТВИС, 10.06.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстНајишчекиванија одлука: Јокић ће играти за Србију на Олимпијским играма