Насловна Најновије Заједно до нових рјешења у области саобраћаја

Заједно до нових рјешења у области саобраћаја

37
0

Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука и Саобраћајни факултет у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву потписали су данас Меморандум о међусобној сарадњи, дефинисан на принципима заједничког дјеловања у областима научно-образовне и истраживачке дјелатности и стручног савјетовања.

Меморандум је у име ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ потписао в.д. извршног директора за техничке послове Слободан Станаревић, а у име Саобраћајног факултета декан Мирослав КостадиновићПотписивање меморандума уприличено је у оквиру обиљежавања 19 година рада ои постојања Саобраћајног факултета у Добоју. 

-Велика је част и задовољство бити партнер једној оваквој образовној установи, каква је Саобраћајни факултет у Добоју. Овај факултет у претходних 19 година постојања, изњедрио је бројне генерације стручњака у области саобраћаја и као такав препознат је у научној заједници, не само Републике Српске, већ и региона. Потписани Меморандум даје нам много простора за успостављањем чвршће сарадње и заједничких активности, са циљем унапређења квалитета и примјене најсавремених рјешења у области саобраћаја – истакао је Станаревић и додао да ће ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ дати максималан допринос у реализацији договореног.

Станаревић је указао и на чињеницу да од укупног броја инжењера саобраћаја, који су запослени у ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, њих 14 то звање је стекло управо на Саобраћајном факултету у Добоју.

Он је, такође, подсјетио да је ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, које ове године обиљежава 15 година успјешног пословања, предузеће од стратешког интереса и носилац највећих и најкомплекснијих инфраструктурних пројеката, као и да поред изградње и одржавања постојећих и нових ауто-путева, редовно спроводи мјере и активности на унапређењу безбједности саобраћаја и својих услуга ка крајњим корисницима којих је све више.

Потписници Меморандума изразили су жељу за интензивнијим повезивањем и адекватним препознавањем стручних, научно-истраживачких и кадровских капацитета факултета, а у циљу бољег упознавања и јачања просвјетне улоге у развоју младих, који ће се запошљавати у области саобраћаја, као једне од најважнијих привредних грана у Републици Српској.

 

ИЗВОРАутопутеви РС
Претходни текстУприличена свечана академија поводом 30 година рада Музичке академије УИС (Видео)
Сљедећи текстБиће формиран предмет у вези са списком људи који су живи, а уписани су као сребреничке жртве