Насловна Вијести Република Српска Заједно за љепшу Дрину

Заједно за љепшу Дрину

175
0

У оквиру пројекта „Заједно за љепшу Дрину“, који заједнички спроводе општине Фоча и Фоча-Устиколина, у основним школама у ове двије општине реализоване су креативно – едукативне радионице о значају заштите животне средине.

Учесници радионица били су ученици основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у Фочи, те ученици Основне школе „Устиколина“ у Устиколини.

Из општине Фоча кажу да је циљ ових активности промоција правилног односа према природном окружењу, подизање еколошке свијести код ученика и допринос стварању корисних навика правилног одлагања отпада.

Овај програм обухвата још низ активности уређивања лијеве обале Дрине и постављање табли са креативним еко-порукама о очувању природе, чиме ће се скренути пажња становништва и указати на глобални проблем загађености природе и потребу бољег и савјеснијег односа према животној средини.

Један од циљева је да подручје око Дрине постане мјесто окупљања свих љубитеља природе.

Пројекат има примарно еколошки мотив, а не може се заобићи ни његов здравствени и туристички ефекат.

Активности су дио ширег концепта „Подијељене општине“, који Савјет Европе реализује од 2016. године у БиХ. Његов основни циљ је пружање подршке дијалогу између општина, које су након Дејтонског споразума подијељене ентитетском линијом.

Период реализације овог пројекта је од 1. априла до 30. јула.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦИК позива грађане да провјере податке
Сљедећи текстСпортски магазин „СпортЕаст“ прославио први рођендан(ВИДЕО)