Насловна Вијести Источно Сарајево За завршетак планираних радова: Соколачком Скијашком клубу “Олимпик “ помоћ од 150.000...

За завршетак планираних радова: Соколачком Скијашком клубу “Олимпик “ помоћ од 150.000 КМ

162
0

Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о потребној финансијској помоћи Скијашком клубу „Олимпик“ са Сокоца и задужила Министарство финансија и Министарство породице, омладине и спорта, да обезбиједе укупно 150.000 KМ за завршетак планираних радова, пред почетак нове зимске сезоне.

„Скијашки клуб `Олимпик` је кроз дугогодишњу традицију остварио je запажене резултате на домаћој и међународној спортској сцени. Поред рада са младима и дјецом, велику пажњу клуб поклања унапређењу услова за афирмацију и развој скијашког спорта у Републици Српској и шире. Један од главних пројеката овог клуба, који је у току, је изградња ски лифта на узвишењу Пуховац у Сокоцу“, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Поред стварања услова за бољи рад самог клуба, постизање бољих спортских резултата младих такмичара са Сокоца и региона, изградња ски-лифта ће допринијети развоју спортско – туристичких потенцијала Сокоца.

„Изградња и опремање ски-стазе са свим пратећим садржајима прошириће зимску али и љетну спортско-туристичку понуду, не само Сокоца већ цијеле Републике Српске, односно Олимпијског центра `Јахорина`“, наглашено је у саопштењу.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстСлабији земљотрес на подручју Требиња
Сљедећи текстВлада Српске купује “Сарајево гас” из Источног Сарајева