Насловна Uncategorized За Магдаленино лијечење прикупљено 1.550 КМ у Палама

За Магдаленино лијечење прикупљено 1.550 КМ у Палама

139
0

Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе и Прве основне школе из Брчког вечерас су у Културном центру на Палама извели хуманитарну представу „Женски времеплов“ на којој је прикупљено 1.550 КМ за лијечење осмогодишње Магдалене Влашки из Трнова која болује од малигне болести.

Прије почетка представе минутом ћутања одата је почаст убијеној дјеци и чувару у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“.

Представа је резултат сарадње ове двије школе, а написале су је наставници српског језика Весна Станишић, Весна Ркман, Сандра Лалић и Маја Чолаковић.

Професор српског језика и књижевности у Првој основној школи у Брчком Весна Ркман рекла је новинарима да су покушали да у представи обједине жене које су дале допринос човјечанству у областима књижевности, науке, културе, историје.

Она је додала да су то хероине попут Исидоре Секулић, Надежде Петровић, Фриде Кало, Милунке Савић, Марије Кири, Милене Ајнштајн, Диане Будисављевић.

Наставник из Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе Весна Станишић рекла је да је представа имала хуманитарни карактер и говори о знаменитим женама из области историје, културе, умјетности, науке.

– Циљ је био да публика нешто научи од дјеце, која су присутне кроз интересантан начин упознали о женама које су задужиле свијет својим стваралаштвом – рекла је Станишићева.

Ученик Бојана Ђурђевић из Прве основне школе из Брчког у представи је глумила Милунку Савић што за њу, како је рекла, представља велико задовољство.

– Представа је, осим едукативног, имала и хуманитарни карактер. Лијеп је осјећај када можете да помогнете некоме – навела је Ђурђевићева.

Осмогодишња Магдалена Влашки из Трнова болује од малигне болести и тренутно се налази на лијечењу у Клиничком центру Србије у Београду након чега би лијечење требало да настави у иностранству, за шта је потребно прикупити око 300.000 евра.

Уплате на рачун могу се извршити и на број 5520001975658815 у Адико банци на име Зорица Дурсун, Трг Срђана Кнежевића осам, 71220 Трново. 

ИЗВОРSrna
Претходни текстДончић плаћа трошкове сахрана жртава трагедије у Београду
Сљедећи текстДупла побједа Реала у Београду; Играће се „мајсторица“