Насловна Вијести Источно Сарајево За мјесне заједнице више од 173.000 КМ

За мјесне заједнице више од 173.000 КМ

170
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре за суфинансирање пројеката мјесних заједница чија је укупна вриједност 173.393 КМ.

Предвиђено је финансијско учешће општине од 30 одсто за реализацију приоритетних пројеката које су грађани дефинисали у току форума организованих у партнерским мјесним заједницама.

У пројекат су укључене мјесне заједнице Црнча, Душче, Прелово, Вишеград два и Међеђа.

Ђуревић је рекао новинарима да ће се у оквиру пет мјесних заједница радити на јачању нових капацитета ради рјешавања проблема становника.

„Пројекат ће пружити подршку и за унапређење техничког и оперативног капацитета мјесних заједница, тако да ће за сваку бити обезбијеђена информатичка и комуникациона опрема, као и реконструкција простора који је одабран за будући друштвени центар“, навео је Ђуревић.

Он је додао да је општина Вишеград једна од 18 општина од укупно 33 које су конкурисале за овај пројекат у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Пројекат реализују владе Швајцарске и Шведске, а спроводи УНДП у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице у Савјету министара, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко дистрикта, те ентитетским савезима општина и градова.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПутин и Ердоган о гасном чворишту у Турској
Сљедећи текстПолицијска управа Источно Сарајево обиљежила је крсну славу Аранђеловдан, прилог РТВИС, 18.11.2022.(ВИДЕО)