Насловна Вијести Источно Сарајево За наставак лијечења Милоша Божовића потребно још око 120.000 Евра

За наставак лијечења Милоша Божовића потребно још око 120.000 Евра

174
0

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, данас покреће низ активности како би прикупили око 120.000 евра за наставак лијечења младог голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“, Милоша Божовића у Русији.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, Ранко Скакавац, рекао је да је Милош претходне године примио четири дозе матичних ћелија на клиници у Москви, а треба да прими још 16 доза.

Он је додао да ће Црвени крст упутити дописе свим нивоима власти у Републици Српској и БиХ, привредницима, разним удружењима и спортским организацијама, да би се потребна средства прикупила до 1. априла, када је планиран завршетак ове акције.

„Навели смо рок до када прикупљамо новац, али ако се не прикупи бићемо принуђени да продужимо акцију“, истакао је Скакавац који очекује да ускоро буде активиран и „М:телов“ хуманитарни број за помоћ.

Он је навео да за прикупљање новца имају подршку Милошевих родитеља, који се боре како би помогли сину након што је 2014. године задобио тешку повреду главе.

„Сви се морамо укључити у ову акцију прикупљања средстава за Милоша Божовића, да у што краћем периоду сакупимо новац да он оде у Русију, јер сваки продужетак сакупљања новца отежава лијечење“, истакао је Скакавац.

Милошев отац Александар, рекао је новинарима, да је његов син требало да у јануару буде у Москви, да би примио потребну терапију, али да због недостатка новца и директних авио линија до главног руског града, то није било могуће.

Он је навео да су тамо нашли помак у Милошевом лијечењу, који послије осам година лежања сада може да сједи.

Божовић је рекао да се у протеклом периоду обраћао свим нивоима власти, а да је једина помоћ дошла од тадашњег предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, која је уплатила 15.000 евра за директан медицински лет до Москве претходне године.

Он је истакао да лијечење у Москви кошта између 40.000 и 50.000 евра, али да проблем представља пут у Москву.

У акцијама помоћи за Милошево лијечење учествовали су бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске и региона, а један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева. На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСутра претежно сунчано и хладно
Сљедећи текстТло се не смирује: Нови јак потрес код Истанбула