Насловна Најновије За осам мјесеци Требиње посјетило 157.000 туриста, биљеже се рекорди

За осам мјесеци Требиње посјетило 157.000 туриста, биљеже се рекорди

83
0

У Требињу је регистровано 157.000 ноћења у претходних осам мјесеци, што говори о томе да ће и ова година бити рекордна, рекао је Срни портпарол Туристичке организације у овом граду Никола Кокић.

Кокић је истакао да је од маја до септембра забиљежено 100.000 ноћења, а само у аугусту 27.000, за 4.000 више него прошле године.

„Немамо дилему да ће ова година бити још једна историјска и рекордна, од кад се биљежи туристички промет у Требињу, ако правимо компарацију са 2023. годином која је била рекордна, а у којој је забиљежено 201.000 ноћења“, додао је Кокић.

Кад је ријеч о туристима који долазе у Требиње, Кокић је навео да су то доминантно гости из региона, при чему туристи из Србије чине 45 одсто учешћа у туристичком промету.

„Ту су и туристи из БиХ, Црне Горе, Хрватске, Турске и Грчке, а појавила су се и нова тржишта као што су Низоземска, Кина, Шпанија, Сјеверна Македонија. Изузетно смо задовољни љетном туристичком сезоном“, рекао је Кокић.

Он је додао да је акценат Градске управе, Туристичке организације, али и свих из туристичке привреде, да се обогаћује туристичка понуда.

Nova atrakcija iznad Trebinja: Otvoren vidikovac sa staklenom stazom na  putu prema Straču | Trebinje Live

„Ове године је доминантан видиковац изнад Требиња, који је додатно обогатио понуду нашег града. Мостови у центру су декоративно освијетљени, што је свакако допринијело новој димензији града“, рекао је Кокић.

Он је напоменуо да се град труди да сваке године и у јавној и приватној иницијативи, понуди нешто ново за туристе, како би Требиње и даље остало занимљива туристичка дестинација, свима који долазе у овај град.

ИЗВОРсрна, фото shutterstock
Претходни текстСкандалозна изјава Џафера Алића из СДА изазвала забринутост међу Србима и Хрватима у Мостару
Сљедећи текстХуманитарно вече за Милана Маџгаља 20. септембра у Палама, РТВИС, 11.09.2024., (ВИДЕО)