Насловна Вијести Званичници Српске честитали Курбан-бајрам

Званичници Српске честитали Курбан-бајрам

239
0
Муслимани данас прослављају први дан Курбан-бајрама, празника који се обиљежава четири дана.
 
Званичници Републик Српске упутили су честитке поводом Курбан-бајрама.
 
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Курбан бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ са жељом да празник проведу у радости, миру и благостању.

– Поводом наступајућег Курбан бајрама, вама и вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке, са жељом да празник жртве, љубави и бриге за ближње, прославите у радости, миру и благостању са породицама и пријатељима – саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим грађанима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ уз жељу да празнично славље протекне у миру и добром расположењу.

– Нека овај велики празник солидарности и хуманости буде наше надахнуће да и у времену пред нама његујемо културно насљеђе свих народа на овом простору и да заједно стварамо будућност у којој ће наше разлике бити наше богатство – навео је Чубриловић у честити, уз поруку „Нека је племенити Бајрам благословљен!“.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Курбан-бајрама његовој еминенцији реису-л-улеми Хусеину еф. Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ.

– Најљепше честитке поводом Курбан-бајрама упућујем вам у име Владе Републике Српске и у своје име, са жељом да празничну радост подијелите с породицом и пријатељима, наводи се у честитки Вишковића.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је, поводом предстојећег Курбан-бајрама, честитку поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ.

– У име Савјета министара и у своје име упућујем Вам искрене честитке поводом наступајућег Курбан-бајрама, са жељом да празник проведете у здрављу, миру, благостању и породичној срећи – наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстПретежно облачно, температура у благом порасту
Сљедећи текстОбиљежавање 147 година од устанка српског народа у Херцеговини – Невесињске пушке