Насловна Вијести Република Српска ,,Звезда“ и ,,Борац“ отварају ,,Фудбалску чаролију“

,,Звезда“ и ,,Борац“ отварају ,,Фудбалску чаролију“

182
0

Утакмицом кадетских екипа „Црвене звезде“ и „Борца“ у Фочи ће данас почети 16. Фудбал френдс турнир, на којем учествује осам клубова из пет земаља бивше Југославије.

Жријебом је одлучено да турнир отвори четвртфинални сусрет младих играча из Београда и Бањалуке.

У преосталим утакмицама четвртфинала данас се састају „Сутјеска“ Фоча – „Жељезничар“, „Ријека“ – „Војводина“ и „Алкадемија Пандев“ – „Сутјеска“ Никшић.

Здравко Рауковић, тренер кадета „Звезде“ рекао је да им је велика част што су 16. пут у Фочи.

„Овај турнир треба да буде путоказ свим клубовима у бившој Југославији, да се што више оваквих турнира организује, јер само тако и деца могу да напредују и ми као тренери можемо да се развијамо више и да фудбал, као што је увек и циљ, победи“, рекао је Рауковић.

Тренер „Борчевих“ младих нада Зоран Драгишић истакао је да су привилеговани позивом да се нађу заједно са еминентним клубовима бивше Југославије уз обећање фочанској публици да ће наредних дана уживати у лијепој игри.

„Ријека“ је са три освојене титуле пријатељства најуспјешнији клуб Фудбал френдса.

Тренер ове генерације фудбалских нада „Ријеке“ Вања Ивеш пожелио је да, као и сваке године, све протекне у духу назива овог турнира, док је тренер „Жељезничара“ Сањин Мешић рекао да су у овом клубу пресрећни што су добили прилику да се њихови дјечаци упознају и друже са вршњацима из земаља региона.

Начелник општине Фоча и предсједник Организационог одбора Милан Вукадиновић пожелио је добродошлицу учесницима, да и ове године са турнира пошаљу поруку пријатељства.

„Вирус корона представљао је проблем двије године и нисмо успјели да организујемо овај турнир, који је регионално чувен и који промовише спорт, добро дружење и пријатељство. Општина ће и ове године понудити квалитетне садржаје, да се сви осјећају угодно и да све протекне у спортском духу“, рекао је Вукадиновић.

Предсједник Асоцијације „Фудбал френдс“ и идејни творац турнира Зоран Аврамовић рекао је да су након двије тешке године побиједили нада и оптимизам и да „чаролија лопте“ наставља да доноси радост.

„Фудбал је пријатељство у којем лопта путује од једног до другог и доноси им радост. Овај турнир доноси радост толике године, а да ли ће побиједити Академија Пандев, Звезда, Сутјеска, Жељо, Војводина или неко други то је мање важно. Најаважије је да турнир протекне као и сваке године, у знаку срдачности људи из Фоче, који ово организују на великом ниво“, рекао је Аврамовић.

Он је најавио да ће на сутрашњем округлом столу, који је редовни садржај овог турнира, присуствовати и људи из Уефе, да би још једном видјели како изгледа овај турнир.

Организатори турнира су општина Фоча, Фудбалски клуб „Сутјеска“ и Асоцијација „Фудбал френдс“, под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, Министарства породице, омладине и спорта и општине Фоча.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТурнир у малом фудбалу поводом славе општине Источни Стари Град
Сљедећи текстСутра умјерено облачно