Насловна Најновије „Зелено свјетло“ за укидање акциза на гориво, чека се Дом народа

„Зелено свјетло“ за укидање акциза на гориво, чека се Дом народа

137
0
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас је усвојио извјештај заједничке комисије оба дома о усаглашавању текста Закона о измјенама Закона о акцизама, који подразумијева укидање акциза на све врсте горива на период од шест мјесеци.

Ради се о законском приједлогу који је разматран у прошлом мандату Парламентарне скупштине, а да би усаглашени закон ступио на снагу, потребно је да извјештај заједничке комисије усвоји и Дом народа.

Примјеном усаглашених рјешења гориво у БиХ би појефтинило за 35 до 40 фенинга, а по истеку шест мјесеци остављена је могућност Савјету министара да својом одлуком продужи за три мјесеца примјену закона.

Посланици су на поновно разматрање Комисији за финансије и буџет Представничког дома упутили Приједлог закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио посланик Шериф Шпаго.

Предлагач сматра да је Законом о платама и накнадама у институцијама БиХ утврђен несразмјеран однос у коефицијентима и платама од најниже до највише плате, те да ово треба исправити пошто је нацртом буџета за 2023. годину предвиђена основица за обрачун плата 630 КМ, чиме би дошло до већег повећања плата за радна мјеста са већим коефицијентом.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСастали се Додик и Вучић: Предсједник Србије најавио посјету Српској
Сљедећи текстГодишња конференција за медије Полицијске управе Источно Сарајево (ВИДЕО)