Насловна Најновије Зеленски тражио да Американци убију Пригожина !?

Зеленски тражио да Американци убију Пригожина !?

190
0

Предсједник Украјине Владимир Зеленски тражио је од директора ЦИА Вилијама Бернса да нареди убиство Евгенија Пригожина, шефа групе „Вагнер“, која је, као дио руске војске, заузела Соледар, тврде руски извори.

Члан Главног савјета администрације Запорошке области Владимир Рогов, наводи да је разговор вођен током посјете Бернса Kијеву прошле седмице.

„Једна од молби коју је имао Зеленски, јесте убиство шефа групе ‘Вагнер’ – Пригожина. За ту молбу зна и окружење Зеленског и прилично велики број људи“ – прецизира Рогов.

Према његовим наводима, санкције не функционишу, посебно када је ријеч о људима који немају имовину у САД, па Kијев мисли да треба убити информативно најистакнутијег човјека.

Након тога, огласио се и Евгеније Пригожин и навео да је упознат о томе да су Зеленски и Бернс разговарали о атентату на њега.

„Обавијештен сам, прес-служба ми је саопштила. То је веома добра идеја. Слажем се да је вријеме да се Пригожин ликвидира. Уколико ми се неко обрати, свакако ћу помоћи“, поручио је оснивач „Вагнера“, а преноси „Спутњик“.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстВукановић позвао Станивуковића да “изабере мјесто за мегдан“
Сљедећи текстНајбоља солуција је замрзавање рата на садашњим позицијама