Насловна Најновије Зимовање на прагу, скијаши стижу из цијеле Европе

Зимовање на прагу, скијаши стижу из цијеле Европе

322
0

С обзиром на то да је зимовање на прагу, планине у БиХ спремно дочекују предстојећу сезону, а како наводе саговорници „Независних“, ове године би посјећеност могла бити највећа досад.

Наиме, гости пристижу из свих дијелова Европе, а ту су и посјетиоци који први пут долазе на скијање на бх. планине.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ казали су за „Независне“ да су сигурни да ће предстојећа сезона бити историјска.

Додају да највећу посјећеност очекују управо у периоду од 1. до 4. децембра, који је резервисан за „Јахорина Ски Опенинг“, у склопу којег ће уживати љубитељи скијања и ноћног провода.

„Очекујемо повећан број гостију из Британије, а велики број посјетилаца очекујемо и из Србије, Хрватске, Словеније, Румуније, Италије и Аустрије“, казали су Олимпијског центра.

Истакли су да већ сад имају задовољавајућу попуњеност капацитета, и то нарочито у врхунцу сезоне, који свакако представља дан уочи Нове године. Због очекиване добре сезоне повећали су и број инсталација вертикалног транспорта, које ће бити попраћене новим стазама и везним путевима, али и новим километрима освијетљених стаза за ноћно скијање.

„Оне најмлађе, а и одрасле који воле санкање обрадоваће убрзо реализација пројекта изградње стазе дужине 600 метара и ширине пет метара“, казали су из Олимпијског центра.

И у Ски-центру „Бјелашница – Игман“ очекују најбољу туристичку сезону досад.

„Већ имамо велики број упита, а занимљиво је што ове године долазе из нових туристичких земаља које нисмо имали претходних година“, казали су из овог ски-центра.

Kако даље објашњава за „Независне“ Алдин Смајкан, руководилац маркетинга Ски-центра „Бјелашница“, највише је посјетилаца из комшијских земаља, а то су Србија и Хрватска.

„Словенци су наши редовни гости, али ове године се јавља њих доста и из Аустрије, Турске и Шведске“, каже Смајкан.

Према његовим ријечима, ради се о великим туристичким групама које заказују термине у врхунцу сезоне.

„Свака сезона нам је од претходне боља за 10 одсто, а то се види и по финансијском резултату“, казао је Смајкан, додавши да су због тога ове сезоне проширили своје капацитете.

„Изградили смо сњежни парк за санкање, а и имамо изграђене паркове за сноwбоардинг. За оне млађе или мало неискусније скијаше омогућићемо приступ за најлакшу и најпопуларнију стазу, тзв. стазу колијевку“, казао је Смајкан.

Туристичке организације су такође спремне за ову зимску сезону, те како су казали из Туристичке организације „Вуковић“ из Приједора, највеће је интересовање грађана за скијање.

Из Туристичке агенције „Сол Азур“ из Сарајева су казали да су неки капацитети већ попуњени, а то је ове године за познато „Шанкање“ на Влашићу.

„Почетком децембра на Јахорини очекујемо Ски Опен, тако да за ово имамо велики број упита“, казали су из ове туристичке агенције.

Додали су да се јавља и велики број посјетилаца из сусједних земаља и иностранства.

„Kао и сваке године, популарна нам је сезона скијања, која траје од децембра до марта“, казали су они.

ИЗВОРнезависне новине
Претходни текстАрлов: За два мјесеца 40 школа подржало акцију за празничне пакетиће
Сљедећи текстТегелтија: Они који блокирају пројекат „Бук Бијела“ не чине ништа добро