Насловна Најновије Зимоњић се на „Српска опену“ враћа на терен

Зимоњић се на „Српска опену“ враћа на терен

144
0

Прослављени српски тенисер Ненад Зимоњић /46/ рекао је данас да се враћа тенису на „Српска опену“ у Бањалуци јер жели да настави професионалну каријеру коју је прекинуо након операције 2018. године и тако ће бити први у историји који ће са два вјештачка кука играти на професионалном нивоу.

„Пре две године нисам могао да играм на `Србија опену` у Београду јер сам имао ковид, па желим сад да заиграм поново пред нашом публиком, поготово јер смо увек имали огромну подршку из Републике Српске. Биће ми задовољство да играм у Бањалуци, где нисам био дуги низ година“, рекао је Зимоњић.

Зимоњић је рекао да је један од разлога зашто се враћа – сазнање да може поново да се бавим тенисом на врхунском нивоу, јер се послије операција кукова, како каже, осјећа одлично, преноси РТВ.

„Могу да играм без болова, што је за мене велика ствар и желим да видим до ког нивоа могу да дођем. `Српска опен` неће бити мој последњи турнир, волео бих после да одиграм још неколико. Не знам још тачно ко ће ми бити партнер у дублу и да ли ћу на терен у понедељак или у уторак. У суботу ћу доћи у Бањалуку, имаћу пар дана за адаптацију“, рекао је Зимоњић.

Бивши селектор Дејвис Куп репрезентације Србије рекао је да ће бити први тенисер који ће покушати да оствари побједу на АТП турнирима са оба вјештачка кука.

„Мало људи зна које сам ја проблеме са куковима имао и током каријере, јер нисам причао о томе, да то не би знали моји противници. Проблеми са куковима су ми генетски, и мој отац их је имао. Бићу први у историји који ће да игра са два вештачка кука на професионалном нивоу“, рекао је Зимоњић.

Он је подсјетио да је успио да оствари неколико побједа на челенџерима, али није на АТП турнирима и да би волио да то буде баш у Бањалуци.

„Сигурно ми неће бити лако после велике паузе да играм, али верујем да уз велику подршку публике и уз доброг партнера могу да успем у ономе што желим да остварим. Очекујте неочекивано, нико у нашем спорту није играо са оба вештачка кука, а надам се да би у скоријој будућности могао до трофеја у дублу у позним годинама, слично као Џон Мекинро који је успео да освоји турнир у 47, или Мартина Навратилова у 49“, рекао је Зимоњић.

Када је ријеч о плановима послије „Српска опена“, Зимоњић је навео да му је циљ да се на неколико турнира припреми за „Вимблдон“ и тамо проба да одигра добро и да то буде нека прекретница.

„Да видим да ли могу да играм на високом нивоу или не, после тога ћу знати шта и како даље“, закључио је Зимоњић.

„Српска опен 2023“ представља АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године одржавања у Београду, ове године одржава у Бањалуци, која има дугу тениску традицију у смислу да је већ 20 година домаћин АТП челенџера.

На турниру, који ће трајати од 16. до 23. априла, наступиће највећа имена из свијета тениса, као што су Новак Ђоковић, Андреј Рубљов, Доминик Тим, Карен Хачанов, Матео Беретини, Гаел Монфис.

У синглу ће учествовати 28 играча у главном жријебу, од којих ће тројица добити „вајлд карту“, а четворица тенисера обезбиједиће учешће кроз квалификациони дио турнира, који се одржава у недјељу и понедјељак, 16. и 17. априла.

У главни жријеб сингла улази и 19 играча на основу њихове позиције на АТП листи, док се у дубл конкуренцији такмичи 16 парова играча.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБорјан Митровић о раду и функционисању Културног клуба “Фронесис” (ВИДЕО)
Сљедећи текстПланирани радови на електро мрежи