Насловна Најновије Зимска школа за произвођаче поврћа у заштићеном простору

Зимска школа за произвођаче поврћа у заштићеном простору

140
0

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Источно Сарајево, МПШВ РС у сарадњу са општином Пале одржаће зимску школу за произвођаче поврћа у заштићеном простору.

Произвођачи ће имати прилику да присуствују стручним предавањима на којима ће се упознати са параметрима који су важни при избору мјеста за постављање пластеника, значајем хемијске анализе земљишта, припремом пластеника и земљишта за садњу/сјетву, те главним карактеристикама технолошког процеса производње најзначајнијих плодовитих и лиснатих повртних култура.

Практични дио обуке одржаће се на терену, гдје ће се произвођачима презентовати правилан поступак узимања узорака земљишта за хемијску анализу.Сврха одржавања зимске школе је да произвођачи поврћа стекну нова знања и вјештине, упознају се са актуелним темама из области производње поврћа у заштићеном простору. Након завршене обуке произвођачима поврћа биће уручени цертификати о успјешно завршеној зимској школи.

Прва предавања одржаће се 30.01.2023. године са почетком у 10.00 часова у скупштинској сали општине Пале. Датум и вријеме наредних предавања, у договору са произвођачима, биће благовремено објављен на сајту.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстКурс руског језика у Матичној библиотеци Источно Сарајево
Сљедећи текстДружење са дјевојчицама из Клуба ритмичке гимнастике „Бубамара“