Насловна Вијести Република Српска „Златне руке Подриња“ окупиле 20 излагача из Србије и Српске

„Златне руке Подриња“ окупиле 20 излагача из Србије и Српске

171
0

На Византијском тргу у Андрићграду одржана је туристичка манифестација „Златне руке Подриња“, на којој је учествовало око 20 излагача из Србије и Републике Српске, а тиме је званично почела и туристичка сезоне.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је на отварању да је ово прилика када своју домаћу производњу људи могу да представе на најбољи начин, и грађанима и бројним туристима који долазе у све већем броју.

Ђуревић је нагласио да се захваљујући трговима у Андрићграду, ћуприји и на Тргу палих бораца могу организовати овакве и сличне манифестације, што је предност за даљи напредак туризма.

Он је истакао да је ово девета туристичка манифестација коју организује општинска Туристичка организација у сарадњи са општином.

„Настављамо са свим манифестацијама које смо имали у претходном периоду“, навео је Ђуревић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Марко Божић рекао је да је након двије године због пандемије вируса корона поново одржана манифестација „Златне руке Подриња“.

„Ово је и званично почетак туристичке сезоне. Манифестације су веома битне да би обогатиле нашу туристичку понуду, а самим тим и заинтересовале туристе да дођу. Поред традиционалних манифестације, планирамо одржати и нове“, истакао је Божић.

У културно-умјетничком дијелу програма наступило је Српско соколско друштво „Краљ Петар ујединитељ“.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЂуревић: Вјерујем у своје суграђане, 12. јуна очекујем апсолутну побједу
Сљедећи текстКЦ Источно Ново Сарајево: Одржана трибина „Српски идентитет“(ВИДЕО)