Насловна Најновије Злато и сребро на Купу Српске клубу “9.јануар“

Злато и сребро на Купу Српске клубу “9.јануар“

179
0

Омладински шаховски клуб „9. јануар“ из Фоче, освојио је прво мјесто у конкуренцији омладинаца и друго мјесто у конкуренцији кадета на 27. Kупу Републике Српске у шаху, који је одржан на Палама.

У конкуренцији омладинаца екипа из Фоче, коју чине Вељко Малиш, Никола Мрковић, Миљана Голубовић, Марко Ивановић, Рената Kалајџић и Kристина Kрнојелац освојила је злато уз три побједе и један пораз.

Екипа кадета је имала тежи задатак, јер је у њиховој конкуренцији било осам екипа.

Послије одиграних седам кола, екипа „9. јануар“, коју чине Софија Мимић, Стефан Митровић, Лазар Мимић, Стефан Носовић и Васика Ивановић имала је учинак шест побједа и један неријешен резултат, што је исти број поена као и првопласирана екипа, али по додатним критеријумима, припало им је одлично друго мјесто.

Из клуба „9. јануара“ истичу да је кадетска екипа поправила пласман од прошле године, када је освојила треће мјесто, што им је посебно драго, јер најављују наставак одличних резултата које су остваривали њихови претходници, а који сада играју за омладинце.

„Овим резултатима смо потврдили доминацију нашег клуба у екипној конкуренцији у Републици Српској која траје пуне три године“, рекли су из овог клуба.

На такммичењу је учествовала и женска екипа из Фоче, која није освојила медаљу, али је пружила достојан отпор доста старијим и искуснијим играчицама других екипа.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Дучићеве вечери поезије“ од 4. до 6.
Сљедећи текстУ четвртак премијера документарца “Лет над Јавор гором 2“