Насловна Најновије Зло које је снашло Милоша и Стефана у Штрпцу да не помути...

Зло које је снашло Милоша и Стефана у Штрпцу да не помути радост Божића

153
0

Његова светост патријарх српски Порфирије, поручио је на божићној литургији у Храму Светог Саве у Београду, да је мир ултимативна вриједност и да је потребно посебно се молити за мир на Kосову и Метохији, као и да зло, које се догодило у Штрпцу – напад на двојицу српских дјечака – не помути радост Божића.

Патријарх Порфирије пожелио је да Бог да снаге рањеним дјечацима, њиховим сродницима и свим Србима на Kосову и Метохији.

„Данашњу радост помутила је несрећа, неко је пуцао у двојицу младих људи, Милоша и Стефана из Штрпца. Нека да Бог да зло које их је снашло не помути радост ове ноћи доласка Христовог међу нас. Нека им да снаге, њима и њиховим сродницима, нашој браћи и сестрама на Kосову и Метохији, али и свима на Kосову и Метохији – мир који је ултимативна вредност“, поручио је патријарх Порфирије у бесједи.

На литургији коју је у поноћ у Храму Светог Саве служио патријарх српски Порфирије, саслуживали су епископ хвостански Алексеј и липљански Доситеј, свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке.

Стефан /11/ и Милош Стојановић /21/ рањени су јуче из ватреног оружја док су се враћали из сјече Бадњака у селу Готовуша код Штрпца

На њих је пуцао Албанац, припадник Kосовске безбједносне службе, који је након тога ухапшен.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПутин: Божић – празник који инспирише људе на добра дјела
Сљедећи текстНови напад на српску дјецу, Албанци претукли дјечака из Клокота