Насловна Најновије Зори Видовић Повеља Општине Источно Ново Сарајево

Зори Видовић Повеља Општине Источно Ново Сарајево

173
0

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић добитник је Повеље општине Источно Ново Сарајево, највећег признања које ова локална заједница додјељује заслужним појединцима и установама, односно колективима, који су допринијели развоју и побољшању услова живота свих њених становника.

На свечаној сједници Скупштине општине, поводом обиљежавања Спасовдана – крсне славе Источног Новог Сарајева јутрос је једногласно донесена одлука и да Повељу добије ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић за изузетан допринос развоју ове високошколске установе.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић изјавио је да су плакете и захвалнице општине додјељене институцијама, истакнутим појединцима из здравственог сектора, најбољим радницима комуналних предузећа, чији је оснивач ова локална заједница.

Јованчић је истакао да се Плакета општине додјељује Републичком секретаријату за расељена лица и миграције за изузетан допринос у рјешавању стамбеног збрињавања избјеглог и расељеног становништва на подручју општине, љекару Нинослави Бјелогрлић за несебично пожртвовање и изузетан допринос унапређењу услуга Службе лабораторије Дома здравља Источно Сарајево.

Плакета се додјељује Данијели Лукета за успјешан дугогодишњи педагошки рад у Школи за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, а постхумно Недељку Зеленовићу за велики допринос у области умјетничког рада, стваралаштва и културе у општини и шире.

Захвалнице општине додјељују се Томиславу Лаловићу постхумно за труд и посвећен рад у општинском Комуналном предузећу „Свети Марко“, Стевану Милановићу за несебично залагање у раду Комуналног предузећа „Рад“, Предрагу Гавриловићу за несебично залагање у раду Комуналног предузећа „Водовод и канализација“, Горану Мандићу за несебично залагање у раду Комуналног предузећа „Топлане“, те „КВ тиму“ из Сарајева за допринос привредном развоју Источног Новог Сарајева.

Захвалница за промоцију угоститељске дјелатности је додјељена хотелу „Брчко гас“, Милошу Поповићу за изванредан допринос у организацији културних манифестација у општини кроз лични ангажман и стварање уникатних умјетничких поставки и дјела, Мирку Чампари за изузетан ангажман у покретању и организацији Божићног турнира у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“ и промоцији спорта, те Александру Јованчићу за несебично залагање и изузетну посвећеност пацијентима Дома здравља Источно Сарајево.

И ученицима четвртог три одјељења техничара информационих технологија Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева за освојено прво мјесто на конкурсу за пројекте „Скроји свој кутак по мјери“, такође, додјељује се захвалница поводом крсне славе општине.

Признања ће бити уручена вечерас на свечаној академији која ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСусрет Додика и Лаврова у Москви
Сљедећи текстУ уторак предавање о значају правовременог лијечења мултипла склерозе