Насловна Најновије Играчи Динама из Кијева се нису руковали с’ играчима Партизана, али су...

Играчи Динама из Кијева се нису руковали с’ играчима Партизана, али су се ипак поздравили

94
0

Иако је било најављено да ће фудбалери Дyнама из Кијева, бојкотовати руковање са играчима Партизана пред утакмицу квалификација за Лигу шампиона, до поздрава играча оба тима је ипак дошло.

Динамо Кијев у пољском Лублину игра са београдским Партизаном у 2. претколу Лиге првака, а меч је имао бурну увертиру.

Наиме, украјински клуб је незадовољан, јер је Партизан у припремном периоду учествовао на турниру у Русији, гдје је одмјерио снаге са ЦСКА и Динамом из Москве.

Тренер Дyнама Олександр Шовковскиј, на јучерашњој конференцији за медије, прочитао је саопштење у којем је осудио одлазак Партизана у Русију, називајући га знаком солидарности с’ окупаторима и најавио је да се играчи украјинског клуба неће руковати с играчима Партизана.

Marković ostao bez pozdrava pred meč Partizana i Dinama?

Украјинци су били огрнути заставама своје државе током изласка на терен, а капитен домаћег тима Виталиј Бијаилски, приликом званичног поздрава судија и капитена тимова код бацања новчића, није пружио руку капитену Партизана Светозару Марковићу.

Иако није било руковања, играчи Дyнама и Партизана су се поздравили ударањем песнице о песницу, те је на неки начин испоштован протокол због чега ће Украјиници вјероватно избјећи казну УЕФА-е.

Иначе, Дyнамо након првог полувремена води 3:1, иако је Партизан први дошао у предност.

ИЗВОРагенције, фото скриншот
Претходни текстПатријарх Порфирије благословио ватерполисте уочи пута на Олимпијске игре
Сљедећи текстПочело пуњење језера на Ски-центру “Игришта“