Насловна Вијести Играчи са Балкана доминирају у MVP трци

Играчи са Балкана доминирају у MVP трци

186
0

Послије четири дана спектакуларне кошарке, добили смо и највеће звијезде „Виртуелног селектора“ Евробаскета.

Претходних 36 утакмица донијелe су бројна узбуђења, разочарања, невјерицу и уживање, а права „лудница“ је била у суботу када је на програму било 12 утакмица (што нас опет чека сутра), али је невјероватан дан била недјеља са два меча са по два продужетка и неколико сензација.

Што се тиче индивидуалног учинка, трентно најбољи појединци турнира су играчи из комшилука.

Kрило Бугарске Александар Саша Везенков ,предводи листу играча са највише поена са 96 у прве три утакмице.

Скоро 20 мање освојио је адут Босне и Херцеговине Џанан Муса, након сјајне партије у побједи над шампионом Словенијом. Треће мјесто на листи дијеле ветеран Црне Горе Бојан Дубљевић и центар Литваније Јонас Валанчунас са по 71 поеном.

На диоби петог мјеста су херој Грузије Сандро Мамукелашвили и Турчин Алперен Шенгун са по 65, један мање је скупио јунак Немачке Франц Вагнер, а 63 има нервозни лидер Словеније Лука Дончић.

У Топ 10 су још Грк Јанис Адетокумбо и Словенац Мајк Тоби, али НБА суперстар има само двије одигране утакмице, а данас игра дуел са нејаким Британцима.

Тај дуел почео је  у 17 часова, а пола сата касније на програму је окршај у групи Д у којој се налази Србија, а то су Чешка и Холандија. Србија је побиједила управо Холандију у првом, а Чешку у другом колу и ове двије репрезентације ће се борити за прву побједу на овом Евробаскету.

ИЗВОРB92, фото Fiba.com
Претходни текстУ уторак сунчано и топлије
Сљедећи текстРебаланс буџета града Источно Сарајево на чекању (ВИДЕО)